Pse nuk është hapur ende spitali privat “Malla Bogorodica”?

Redaksia
By Redaksia 4 Dhjetor, 2020 21:07

Pse nuk është hapur ende spitali privat “Malla Bogorodica”?

Në gjysmën e parë të 30 ditëve të para të krizës, spitalet private ende nuk trajtojnë pacientët me virusin korona me shpenzimet e shtetit. Qendra Covid në ish “Malla Bogorodica”, edhe pse siç pretendohet nga Acibadem Sistina është plotësisht e përgatitur, ata nuk kanë marrë dokumentet dhe lejet e nevojshme nga institucionet kompetente dhe nuk mund të hapin dyert për të sëmurët, përcjell FLAKA.

Për këtë periudhë, e vetmja gjë që autoritetet shëndetësore arritën të bëjnë është të përcaktojnë formën ligjore të bashkëpunimit.

“Pas marrjes së një kërkese nga spitalet private për të hapur degët e tyre, Ministria e Shëndetësisë do të formojë një komision që do të shkojë në terren për të përcaktuar pajtueshmërinë në aspektin e hapësirës dhe pajisjeve, u përgjigj Ministria e Shëndetësisë.

Përndryshe, në ndërtesën në të cilën marrin pjesë Acibadem Sistina, Klinika Xhan Mitrev dhe Remedika, ka 100 shtretër. Në varësi të përfshirjes, Fondi do të nënshkruajë marrëveshje për pagesa për shërbimet me këto 3 spitale private.

Ndërkohë, si ministria e linjës dhe QMK, e cila menaxhon krizën, këto ditë deklarojnë se fluksi i pacientëve me Covid që kanë nevojë për trajtim spital është stabilizuar. Kishte vende të lira në qendrat shtetërore, dhe nëse plotësohen plotësisht, atëherë ata do të fillojnë të përdorin objektet private në rastin e “Malla Bogorodica”. Një nga qëllimet e deklarimit të gjendjes së krizës ishte të jesh në gjendje të përdorësh burimet e sektorit privat të shëndetësisë. Deri më tani, vetëm rreth 200 ushtarë dhe rreth 30 mjekë ushtarakë janë vendosur për të siguruar spitale dhe për të trajtuar pacientët. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 4 Dhjetor, 2020 21:07