Publikohet manuali për zgjedhjet presidenciale 2019

Desk
By Desk 11 Prill, 2019 13:03

Publikohet manuali për zgjedhjet presidenciale 2019

nstituti për Demokraci “Societas Civilis” – Shkup (IDSCSH) dhe Fondacioni Konrad Adenauer nga Shkupi, publikuan “Manualin për zgjedhjet presidenciale në Republikën e Maqedonisë për vitin 2019”.

Manuali mund të gjendet në gjuhën maqedonase, shqipe dhe angleze dhe mund të merret pa pagesë në këto linqe: Versioni  maqedonisht i manualit, Versioni shqip i manualit, Versioni anglisht i manualit.

Manuali jep pasqyrë për zgjedhjet presidenciale të vitit 2019, si dhe për historinë e zgjedhjeve presidenciale në vend, sistemin zgjedhor dhe informacione  për kandidatët. Pas përfundimit të zgjedhjeve, autorët e këtij publikimi paralajmërojnë botimin e dytë, final të këtij Manuali në të cilin do të përfshihen rezultatet dhe informacionet për fushatën dhe procesin zgjedhor.

IDSCSH dhe Fondacioni Konrad Adenauer tradicionalisht që nga viti 2013, secilin vit zgjedhor përgatisin manualë për zgjedhje.

Desk
By Desk 11 Prill, 2019 13:03