“Qendrat hulumtuese në dhomat përfaqësuese” , libër nga Havushe Leskovica–Ismaili

“Qendrat  hulumtuese në dhomat përfaqësuese” , libër nga Havushe Leskovica–Ismaili

Temë e këtij libri janë qendrat për hulumtim parlamentar cilat funksionojnë kuadër parlamenteve shumështete botës.

Autorja në fjalë është përjekur t’u jap përgjigje pyetjeve më të parashtruara të cilat kanë të bëjnë me qendrat e hulumtimit parlamentar lidhur me qëllimin e krijimit të tyre, informacione rreth funksionimit të tyre, si dhe të dhëna se si ky hulumtim momental i plotëson proceset parlamentare dhe cilat janë shërbimet e ofruara, cilët faktorë ndikojnë në zbatimin e këtij hulumtimi në proceset parlamentare, cilat janë vlerat dhe parimet e punës së shërbimit të hulumtimit parlamentar, cili është kontributi që e jep shërbimi i hulumtimit për përmirësimin e kapaciteteve të parlamentit gjatë përpilimit të ligjeve dhe akteve të tjera që i shqyrton dhe miraton. Shqyrtohen më hollësisht qendrat e hulumtimit parlamentar në Kongresin Amerikan, në Britani të Madhe dhe në Gjermani, qendrat e hulumtimit parlamentar në vendet e Ballkanit Perëndimor, dhe në mënyrë të detajuar elaborohet themelimi dhe funsionimi i Institutit Parlamentar Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Recenzentja prof.dr.Marika Ristovska për librin shprehetQendrat  hulumtuese në dhomat përfaqësuese ështëlibri i parë i mr. Havushe LeskovicaIsmailit, i cili naparaqet një kënd tjetërr funskionimit institucioneveligjvënëse.

Duke e pasur parasysh se autorja punon burimin e informacioneve për cilat ka shkruajtur, kybotim na ofron informacione gjithpërfshirëse sferën e tijdhe paraqet mjet ndihmës për studimin e drejtës parlamentare. I njëjti është i pasur me analiza krahasuesedhe empirike dhe ka vlerë shkencore paraprake. Flaka

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 18 Tetor, 2019 09:57

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.