Qeveria do të mbajë mbledhje. Edhe Kuvendi mbanë seanca në disa komisione

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 27 Shtator, 2022 11:12

Qeveria do të mbajë mbledhje. Edhe Kuvendi mbanë seanca në disa komisione

Qeveria në seancën e sotme të 85-të do ta shqyrtojë Informacionin për masat e ndërmarra të Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor për përmirësimin e gjendjes me nivelin e ujit në akumulimin “Liqeni i Tikveshit”, përcjell Flaka Info

Me propozim të Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës, anëtarët e Qeverisë do të informohen për aktivitetet fillestare në lidhje me Planin nacional për menaxhim të cilësisë në sektorin publik në Republikën e Maqedonisë së Veriut, 2023-2025.

Ndërkohë, në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot mbledhje duhet të mbajnë katër komisione.

Për në ora 10:00 ishte caktuar seanca e 44-të e Komisionit për financim dhe buxhet, me një pikë të rendit të ditës: Propozim – llogaria përfundimtare e Buxhetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut për vitin 2021, me raport përfundimtar të auditorit të autorizuar shtetëror. Ndërkohë Komisioni juridiko ligjdhënës do të mbajë dy seanca, atë të 145 dhe 146, të cilat janë caktuar në ora 10:15 dhe 10:30.

Në ora 12:00 do të mbahet seanca e 37-të e Komisionit të Mbrojtjes dhe Sigurisë, në të cilën mes tjerash do të diskutohet: Propozim-vendim për miratimin e zgjatjes së afatit për ekzistimin e gjendjes së krizës në të gjithë territorin e Republikës. të Maqedonisë së Veriut, për shkak të mungesës së energjisë elektrike dhe kushteve të tregjeve të energjisë elektrike dhe Propozim-Vendim për miratimin e vazhdimit të afatit për ekzistimin e gjendjes së krizës në zonën e qytetit të Shkupit, për shkak të mungesa e energjisë termike, mundësia e përdorimit të lëndëve djegëse alternative dhe kushtet e tregut të energjisë termike.

Ndërsa për në ora 12:00 është caktuar seanca e 34-të e Komisionit për Çështje Evropiane, në të cilën janë vënë në rend dite shtatë pika, ndër të cilat Projektligji për Akademinë për Gjyqtarë dhe Prokurorë Publikë, si dhe propozim ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Kodit Penal. Flaka Info

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 27 Shtator, 2022 11:12
  • Ndiqeni faqen tonë në Facebook për lajmet më të fundit dhe për prodhimet tona më të reja multimediale.
  • Ndiqeni llogarinë tonë në Instagram me përmbajtje të veçantë dhe informuese – fotogaleri, video dhe infografika.
  • Abonohuni në kanalin tonë në Youtube për videove ekskluzive nga të katër anët e globit.
  • Ndiqeni llogarinë tonë në Twwiter për t’u informuar vazhdimisht për zhvillimet më të fundit në Maqedoninë e Veriut, në rajon dhe në botë.