Qeveria do të rrisë naftën e gjelbër për fermerët

Qeveria do të rrisë naftën e gjelbër për fermerët

Qeveria krenohet se do të japë më shumë para për naftë jeshile për fermerët. Opozita pretendon se kjo është një ryshfet para zgjedhjeve dhe fermerët nuk kanë nevojë fare për të, përcjell FLAKA.

Ministri i Bujqësisë njoftoi se në vend të 30 fermerëve, ata do të marrin kartela në shumën 50% të naftës së kërkuar. Për këtë qëllim, në paketën e tretë të masave, sigurohen 4,5 milion euro.

Fermerët kanë nevojë për këto fonde tani, në këtë periudhë, që të jenë sa më konkurrues, sepse çmimi i naftës ka rënë në dy muajt e fundit, tha sot Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Trajan Dimkovski.

Rreth 5,000 fermerë do të duhet të marrin kartelat e naftës, pjesa tjetër tashmë i kanë ato dhe do të duhet vetëm të plotësohen.

Zëvendësministri shtesë i bujqësisë nga VMRO DPMNE, nga ana tjetër, thotë se përvoja ka treguar që fermerët nuk e përdorin këtë masë.

Nafta jeshile ishte premtimi parazgjedhor i LSDM-së në zgjedhjet e vitit 2016, dhe u aplikua për herë të parë vitin e kaluar. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 22 Maj, 2020 22:04

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.