Qeveria ka konfirmuar se këtë vit nuk do të ketë para për rritje pagash në administratë

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 27 Maj, 2022 21:28

Qeveria ka konfirmuar se këtë vit nuk do të ketë para për rritje pagash në administratë

Rritja e pagave për administratorët vitin e ardhshëm. Ministrja e Punës konfirmon edhe deklaratën e ministrit Besimi se kërkesa për rritje të pagave për 2806 denarë nuk mund të plotësohet derisa të jetë gati metodologjia e re. Por ajo thotë se dialogu social do të vazhdojë, përcjell FLAKA.

Jo vitin e ardhshëm, por shtatori është koha kur sipas ligjit duhet të rriten pagat, reagon LSM dhe rithekson se detyrimi i Ministrisë së Financave është në buxhetin suplementar që të anashkalojë paratë për këtë.

“Pikërisht Ministria e Financave është adresa dhe është përgjegjësi e ministrit Besimi që të sigurojë respektimin e ligjeve dhe marrëveshjeve kolektive dhe të sigurojë mjete për këtë sidomos me buxhetin suplementar dhe në të kundërtën rezulton se me vetëdije e dëmton thesarin e shtetit. për shpenzime shtesë për procedurat gjyqësore.kundër shtetit”, njoftoi LSM.

Ata kërkojnë mbledhje urgjente nga Sindikata e UPOZ-it për zgjidhjen e problemit.

“Është shqetësues fakti që një grup i caktuar i punëtorëve përmes grevave dhe shantazheve kanë arritur ta detyrojnë Qeverinë e RMV-së që të sigurojë mjete për rritjen e pagave, e për sindikatat që i japin mundësi dialogut social mbeten vetëm negociata dhe premtime”, ka reaguar UPOZ.

Kryeministri bëri të ditur sot se buxheti suplementar parasheh rritje të pagave për profesorët universitarë të cilët me një letër drejtuar Qeverisë kanë kërcënuar me grevë.

Në rebalancin e buxhetit janë përfshirë paratë për rritjen e pagave të punëtorëve në arsim dhe kopshte për 15% nga shtatori. SASHK-u arriti rritjen përmes grevës trejavore. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 27 Maj, 2022 21:28