Qeveria: Ministria e Shëndetësisë të ketë aktivitete më intensive për spitalin e ri klinik të Shtipit

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Janar, 2023 21:26

Qeveria: Ministria e Shëndetësisë të ketë aktivitete më intensive për spitalin e ri klinik të Shtipit

T&S

Ndërtimi i Qendrës së re Klinike në Shtip ka ngecur. Shtatë vjet pas vendosjes së gurthemelit, banorët e rajonit lindor janë ende në pritje të ndërtimit të saj, përcjell FLAKA.

Qeveria thotë se aktivitetet e Ministrisë së Shëndetësisë duhet të jenë më intensive për të gjetur zgjidhje për ndërtimin e spitalit të ri në Shtip, nga ku theksojnë se për zgjidhjen e këtij problemi është diskutuar edhe në një seancë të Qeverisë, sepse çdo vonesë nuk e lehtëson, por e komplikon problemin për shkak të rritjes së çmimeve të materialeve të ndërtimit.

“Ndërtesa është në këmbë dhe ndoshta pas kaq vitesh do të duhet të bëhet një projekt i rishikuar, sepse vetë pajisja, e cila ishte planifikuar shtatë vjet më parë, sot pajisja e tillë është sigurisht më e vogël në përmasa dhe për nga funksionaliteti, prandaj, duhet bërë. Mirëpo, arsyet janë se në atë kohë u zgjodh një kontraktor, i cili për një sërë arsyesh dhe arsyet i dimë të gjithë, nuk funksionon dhe nuk ekziston, dhe më pas përmes labirinteve gjyqësore një lloj zgjidhjeje është arritur dhe tani kemi një pasqyrë më të qartë se kush duhet të negociohet dhe të vazhdohet”, thonë nga Qeveria e RMV-së.

Pasi u hodhën themelet në vitin 2016 dhe sipas njoftimeve të asaj kohe, Spitali duhej të fillonte punën në mars 2018, por sot punimet e ndërtimit në terren kanë përfunduar vetëm rreth 40%.

Ndryshe, ndërtimi i objektit të ri do të sigurojë kushte moderne për kujdes shëndetësor për mbi 200.000 banorë të Shtipit dhe të gjithë rajonit lindor, të cilët do të kenë përfitim të drejtpërdrejtë prej tij, sepse kushtet në objektin aktual të Spitalit klinik prej kohësh kanë kërkuar rinovim urgjent, por pritej ndërtimi i spitalit të ri, i cili parashikohej të përfundonte, sipas afatit të fundit, deri në fund të vitit të kaluar. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Janar, 2023 21:26