Qeveria paralajmëron ndryshime në projektin “TVSH-ja ime”

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 21 Janar, 2020 20:39

Qeveria paralajmëron ndryshime në projektin “TVSH-ja ime”

Qytetarët që skanojnë llogari fiskale të marrin një përqindje më të lartë se 15% të TVSH-së së paguar. Qeveria planifikon ndryshime në projektin “TVSH-ja ime” për të inkurajuar qytetarët të skanojnë sa më shumë llogari fiskale, përcjell FLAKA.

Cila do të ishte rritja e rimbursimit, nuk dihet ende. Burime të disa mediave thonë se është e gabuar për njerëzit që skanojnë të marrin deri në 600 denarë në muaj, për të cilin duhet të shpenzojnë më shumë se 30,000 denarë, dhe u jepen 1.000, 2,000 ose 3,000 denarë çdo ditë me barazimin e çmimeve. Prandaj, ndryshimet do të bëhen pjesë e parave të alokuara për “Çmimi im- 500,000 euro”, për t’u ridrejtuar për këdo që skanon llogari fiskale.

Përndryshe deri më tani 185 mijë qytetarë përdorin aplikacionin “TVSH-ja ime” dhe në 3 muaj mund të marrin deri në 1.800 denarë. Për disa qytetarë kjo shumë është e vogël, prandaj nuk skanojnë llogari fiskale.

Në fund të shkurtit, qytetarët do të marrin paratë për tetor, nëntor dhe dhjetor. Në të njëjtën kohë, ata gjithashtu kanë mundësinë për të marrë pjesë në lojën e çmimeve, ku përveç ditëve, jepen edhe çmime mujore, si dhe 2 çmimet kryesore prej 50,000 euro secila. Çdo vit, kushdo që skanon llogari fiskale, mund të marrë 7.200 denarë, ose një familje prej 4 anëtarësh deri në 28.800 denarë në vit. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 21 Janar, 2020 20:39