Qeveria të prolongojë afatin për taksën progresive, kërkon një pjesë e ekspertëve

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 10 Shtator, 2018 21:58

Qeveria të prolongojë afatin për taksën progresive, kërkon një pjesë e ekspertëve

Qeveria do të duhet të presë deri në vitin 2020 për të futur tatimin e shpallur progresiv, sepse politika e taksave nuk është e mirë për të ndryshuar në mes të vitit. Pasi Zaev tha se referendumi ka shtyrë debatin mbi reformën e taksave dhe se tatimi i mundshëm progresiv nuk do të futet nga janari i vitit të ardhshëm, përcjell FLAKA.

“Nëse kjo nuk është bërë që nga fillimi i vitit, duke futur një taksë në mes të vitit, nuk është e mirë për qytetarët, është edhe më keq për bizneset”, tha Pavle Gacov, ekspert tatimor.

Qeveria ndihet e rehatshme për shkak të mbledhjes së mirë të taksave në buxhet. Tatimi mbi fitimin është një yll tatimor këtë vit. Vetëm në gusht u bë një kthim në ekonominë e 2.7 miliardë denarëve, që është një shumë rekord për pesë vitet e fundit. Pas skadimit të dhjetë vjetëve, investimi i parë i huaj aktiv në zonat TIR filloi të paguaj taksat, bëhet fjalë për Johnson Matthey.

“Fabrikat tregon se qeveria mund të ndjehet rehat sepse hyrjet buxhetohen mirë”, tha Gacov.

Njoftimi për vendosjen e një takse progresive shkaktoi reagime të shumta në opinion. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 10 Shtator, 2018 21:58