Qytetarët e hasur në Dibër të kthyer nga Ura e Boshkut, nuk kanë qen të të tastuar

Qytetarët e hasur në Dibër të kthyer nga Ura e Boshkut, nuk kanë qen të të tastuar

Sipas informacioneve të fundit nga Shtabi Operacional i Dibrës, personat e gjetur në Dibër në ditën e shpalljes së krizës për shkak të koronavirusit, dhe që ishin nisur të largohen nga qyteti, e sot është dsahsur të kthehen, nga postblloku afër Urës së Boshkut janë rikthyer sërish në Dibër, përcjell FLAKA.

Persona në fjalë janë kthyer këtë pasdite sepse kishin vetëm konfirmim nga një epidemiolog se ishin të shëndetshëm dhe nuk ishin testuar për koronavirus.

Pika e kontrollit u kërkua të përputhej me masën e Qeverisë, që do të thotë se pas 14 ditësh karantinë është e nevojshme të merret një bris, d.m.th. të kryhet testimi.

“Personat e lartpërmendur janë akomoduar përsëri në ambientet hoteliere të Spa Qendrën “Capa”, ku kanë qenë për dy javët e fundit. Planifikojmë ti testojmë gjatë ditës së nesërme”, tha kryetari i Dibrës Hekuran Duka, i cili kryeson Shtabin Operativ.

Në Dibër janë të bllokuar 114 persona nga disa qytete në vend, kryesisht nga komunat e Mavrovës-Rostushë, si dhe nga Kosova, Serbia, Bullgaria dhe Suedia. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 26 Mars, 2020 21:43

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.