Qytetarët që vuajnë nga korona nuk do të paguajnë në klinikat private?

Desk
By Desk November 21, 2020 21:33

Qytetarët që vuajnë nga korona nuk do të paguajnë në klinikat private?

Me deklarimin e krizës, klinikat private do të duhet të pranojnë pacientë me kovid në kurriz të Fondit Shëndetësor, i cili do t’u paguajë atyre një shumë parash pasi u paguan qendrave kovid në shëndetin publik. Qytetarët nuk do të paguajnë, shpjegohet për Kanal 5 nga Ministria e Shëndetësisë, përcjell FLAKA.

Pas takimit të djeshëm të Ministrit të Shëndetësisë Venko Filipçe me pronarët e klinikave private, fillimisht u vendos që ata të ndihmojnë në luftën kundër virusit korona.

Sipas Ligjit për Menaxhimin e Krizave, Neni 33, shteti mund të përdorë burimet e ndërmarrjeve private, si dhe burimet e qytetarëve dhe personave të tjerë juridikë.

“Tarifa ditore për përdorimin e burimeve është deri në 30 përqind të pagës mesatare mujore neto për punonjës të botuar nga ZSHS, në muajin para alokimit të burimeve, dhe pagesa për dëmtimin ose shkatërrimin e tyre nuk mund të jetë më e vogël se vlera e tregut e asetit”, thonë nga MSH.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, numri i përgjithshëm i pacientëve pozitivë dhe të dyshuar të koronavirusit që trajtohen në departamentet infektive në kryeqytet dhe në spitalet në të gjithë vendin është 1,292 dhe ka rreth 120 shtretër të zbrazët në qendrat kovid.

Gjatë ditës, lirohen pacientë të shëruar pasi shërohen, të cilat do të lirojnë shtretër shtesë. Përndryshe, të gjitha pavijonet e spitaleve klinike kanë pajisje për furnizimin me oksigjen.

Sidoqoftë, siç raportoi televizioni, njësitë e kujdesit intensiv në qendrat tona kovid janë të mbingarkuara. FLAKA

Desk
By Desk November 21, 2020 21:33