Rama: Seanca e KS-së e kotë, qëndrojmë pranë Kosovës ndaj çdo kërcënimi të jashtëm

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 9 Shkurt, 2024 19:45

Rama: Seanca e KS-së e kotë, qëndrojmë pranë Kosovës ndaj çdo kërcënimi të jashtëm

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reaguar në lidhje me seancën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së, për të cilën tha se ishte pa kuptim, duke shtuar se ky institucion është e qartë se nuk është vendi për asgjë që lidhet me Kosovën.

Në llogarinë e tij në X, Rama thotë se si dy vende sovrane që aspirojnë anëtarësimin në BE, Kosova dhe Serbia duhet të përqendrohen plotësisht në dialogun e lehtësuar nga BE-ja dhe të fokusohen në arritjen e marrëveshjeve për qarkullimin financiar, shërbimin postar, taksimin e dyfishtë dhe të gjitha çështjet e tjera që përfitojnë jetën e përditshme të njerëzve të zakonshëm, duke siguruar edhe një të ardhme paqësore për brezat e ardhshëm.

“Ishte një seancë pa kuptim. Këshilli i Sigurimit i OKB-së është e qartë se nuk është vendi për asgjë që lidhet me Kosovën.Si dy vende sovrane që aspirojnë anëtarësimin në BE, Kosova dhe Serbia duhet të përqendrohen plotësisht në dialogun e lehtësuar nga BE-ja dhe të fokusohen në arritjen e marrëveshjeve për qarkullimin financiar, shërbimin postar, taksimin e dyfishtë dhe të gjitha çështjet e tjera që përfitojnë jetën e përditshme të njerëzve të zakonshëm, duke siguruar edhe një të ardhme paqësore për brezat e ardhshëm.

Ndërsa qëndrojmë pranë Kosovës në parandalimin e çdo kërcënimi të jashtëm, Shqipëria do të vazhdojë t’i theksojë lidershipit kosovar rëndësinë e koordinimit të ngushtë me aleatët e saj kryesorë.

Qëndrimi i palëkundur dhe i vazhdueshëm së bashku me ta tregon ndjenjën e vizionit dhe përgjegjësisë shtetërore, ndërkohë që çdo rast i qëndrimit të vetëm në rrugën e njohjes së plotë e zbeh pozitën e vendit në sferën publike të marrëdhënieve ndërkombëtare.”, shkruan Rama në reagimin e tij.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 9 Shkurt, 2024 19:45

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare