Raporti për terrorizmin: Të paktën 156 shtetas të Maqedonisë së Veriut janë bashkuar me grupet terroriste

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 2, 2019 21:57

Raporti për terrorizmin: Të paktën 156 shtetas të Maqedonisë së Veriut janë bashkuar me grupet terroriste

Departamenti i Shtetit të SHBA-ve dje publikoi një raport mbi terrorizmin në mbarë botën, ndërsa në dokument thuhet se Maqedonia po bashkëpunon me Shtetet e Bashkuara në përpjekjet e saj për të luftuar terrorizmin. Në dokument gjithashtu thuhet se të paktën 156 qytetarë të Maqedonisë së Veriut u bashkuan me grupet terroriste në Siri dhe Irak, 35 prej të cilëve u vranë, rreth 38 mbetën atje, ndërsa 83 janë kthyer në vendin e tyre.

“Kërcënimi më i madh terrorist që përballet Maqedonia e Veriut është kthimi i luftëtarëve nga luftërat të huaj dhe potenciali për radikalizim dhe dhunë”, thuhet në raportin e Departamentit të Shtetit të SHBA-ve, shkruan Telegrafi.

Në raport gjithashtu thuhet se Në gusht, Maqedonia e Veriut ka kthyer atdheun e tyre dhe arrestoi shtatë shtetas të saj të arrestuar nga forcat demokratike siriane, duke u bërë një nga vendet e para që e bëri me sukses këtë dhe dha një shembull për pjesën tjetër të botës që kanë nevojë ta ndjekin.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 2, 2019 21:57