Reagon Mufinia e Gostivarit: Akt i turpshëm dhe vandal

Desk
By Desk 24 Prill, 2019 18:05

Reagon Mufinia e Gostivarit: Akt i turpshëm dhe vandal

Muftinia BFI është thellë e indinjuar me rastin e tentimit për të përdhosur të vetmin institucion të të gjithë muslimanëve në Maqedoninë Veriore Bashkësia fetare islame.. Vërtet këtë tentim e kuptojmë si një veprim skandaloz dhe vandal. Veprimi i gjykatës edhe njiherë tregon anarhinë totale të gjykatave dhe institucioneve tjera, ndërsa pjesmarrja e organeve shtetërore është edhe më i dëmshëm,që tregojnë sekektivitetin e palës maqedone ndaj Bashkësisë fetare islame. Pse nuk binden se Reisul Ulema H. Sulejman Rexhepi ka përkrahjen e paluhatshme nga të gjitha organet, pra edhe nga Muftinia e Gostivarit. U bënë të tepërta dhe tejet të turpshme aktet e këtilla të dhunshme. Është koha që shteti të sigurojë autonominë e BFI konform Kushtetutës së shtetit të RMV. Aktet e këtilla të turpshme dëmtojnë shtetin dhe pengojnë rëndë rrugën për një ardhmëri të shëndoshë euroatlantike.

 

Desk
By Desk 24 Prill, 2019 18:05