Reformat e sigurisë janë çelësi për euro-integrimet

Reformat e sigurisë janë çelësi për euro-integrimet

Integrimi i vendeve të Ballkanit Perëndimor në BE është mënyra më efektive dhe mjeti më i mirë për bashkëpunim dhe luftë kundër krimit të organizuar ishte përfundimi nga përfaqësuesit e ministrive të brendshme të vendeve të Ballkanit Perëndimor në takimin e sotëm të Grupit Drejtues mbi Detyrimet e Sigurisë nën Procesin e Berlinit. Ministri Oliver Spasovski iu drejtua audiencës dhe theksoi se sfidat me të cilat ballafaqohet Ballkani Perëndimor janë të njëjtat sfida me të cilat ballafaqohet BE, përcjell FLAKA.

Ai shtoi se Maqedonia dorëzoi kërkesat e kërkuara dhe zbatuan reformat e sektorit të sigurisë që ishin një kusht për t’u bashkuar me BE me krijimin e ATO dhe ligjet për Agjencinë e Sigurisë Kombëtare dhe Ligjin për Koordinimin e Komunitetit të Sigurisë dhe Inteligjencës në vend.

Takimi i Grupit Drejtues që u formua vitin e kaluar në vendin tonë është organizuar nga Ministria Britanike e Punëve të Jashtme, do të zgjasë dy ditë dhe do të diskutohet për të përmirësuar shkëmbimin e informacionit dhe forcimin e bashkëpunimit rajonal në luftën kundër krimit të rëndë. Ajo që është e rëndësishme është që ekspertët e Grupit do të vlerësojnë situatën e sigurisë në rajon dhe do të zbulojnë kërcënime të reja të mundshme.

Sipas axhendës së parashikuar, kryeministrat e vendeve të Ballkanit Perëndimor do të takohen muajin e ardhshëm në qytetin polak Poznanj. Kjo do të jetë mbledhja e pestë e tyre dhe pritet të shpaloset axhenda e sigurisë që rrjedh nga procesi i Berlinit. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 12 Qershor, 2019 22:51

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

MARKETING