Reka: Reformë radikale të shërbimeve të sigurisë dhe intelegjncës

Desk
By Desk 9 Prill, 2019 21:34

Reka: Reformë radikale të shërbimeve të sigurisë dhe intelegjncës

Reforma radikale e shërbimeve të sigurisë dhe të inteligjencës në ushtri është një nga prioritetet për sigurinë dhe mbrojtjen e kandidatit presidencial Blerim Reka. Vetëm kështu, sipas mendimit të tij, shteti do të jetë një partner i besueshëm i NATO-s, përcjell FLAKA.

“Duke hyrë në NATO, do të jemi pjesë e sistemit të informacionit të Aleancës, i cili është shumë i ndjeshëm dhe me informacione të klasifikuara. Unë nuk besoj se NATO do të na besojë ta ndajmë këtë informacion nëse e di se ka ende njerëz në ushtri që janë kundër anëtarësimit në NATO vetëm një vit më parë”, tha Reka dhe tha se si president do të kërkonte ndarjen e 2% të buxhetit të shtetit për ushtrinë.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve sonte në TV Telma, kandidati, i cili në zgjedhjet presidenciale mbështet nga Aleancën për Shqiptarët dhe Besa, tha se ishte një “mbrojtës politik” i ligjit të ri për Prokurorinë e Posaçme Publike.

-Pse duhej një ligj i ri për PSP kur i vjetri ishte aq i mirë? Për shkak se Gjykata Supreme në mënyrë të paligjshme, në mënyrë jokushtetuese, interpretoi një ligj në vend që ta bënte Kuvendin. Kuvendi shmangu ta interpretojë dhe erdhi deri në ato pazare, që tani bomba nuk do të jetë provë, do të vazhdojë deri më 30 qershor 2017 etj. Është kaq transparente që bëhet fjalë për pazar politik në të cilën ata duan të shkatërrojnë PSP. Nëse bëhem president, do mendohem a do të nënshkruaj një ligj të tillë të dëmshëm për PSP-në”, tha Reka.

Ai beson se nevojiten ndryshime në sistemin e zgjedhjes së presidentit të shtetit, sepse me bashkësinë e tanishme shqiptare ose të tjera etnike ai nuk mund të zgjidhet lehtë dhe një kandidat maqedonas vështirë se mund të bëhet president pa votat e shqiptarëve.

I pyetur se si do të zbatohet strategjia për votat maqedonase dhe koncepti i mbi etnik Republika për të gjithë, kur partitë që e mbështesin atë, Aleanca dhe Besa, bëjnë politikë dhe i adresohen vetëm elektoratin shqiptar, Reka u përgjigj se nuk ndërhyri në fjalimet e udhëheqësve të këtyre partive dhe shtoi: “Unë jam përgjegjës për programin tim dhe për fjalimet e mia”. FLAKA

Desk
By Desk 9 Prill, 2019 21:34