“Reket”, akuzoi për vjedhje të 720 mijë eurove, por asnjë institucion kompetent nuk e kërkon

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka August 5, 2019 21:33

“Reket”, akuzoi për vjedhje të 720 mijë eurove, por asnjë institucion kompetent nuk e kërkon

Unë planifikoj të raportoj se jam grabitur, kështu tha në një bisedë të shkurtër telefonike për Telma ditë më parë pensionistja e Shkupit Ljiljana Todorovska në llogarinë e së cilës arritën 720,000 Euro nga PK e Pelisterit të Siljan Micevskit, dhe menjëherë pas tërheqjes së parave nga banka, i është marrë çanta me euro nga përfaqësues të Unionit Ndërkombëtar Shkup të Boki 13. Megjithëse Todorovska njoftoi të enjten se paratë ishin marrë dhe vjedhur përveç disa mijëra eurove për një kredi bankare, deri më tani asnjë institucion kompetent nuk e ka kërkuar atë për pyetje. Ajo nuk është kontaktua as nga Unionit Ndërkombëtare Shkup edhe pse ajo th se ata i ja kanë marrë paratë menjëherë pas tërheqjes nga banka, përcjell FLAKA.

Kjo është arsyeja pse pensionistja që mori 720,000 euro për idenë e qendrave të të rriturve sot na tha që ai do të raportonte vjedhje qoftë në polici ose prokurori. Prokuroria nuk përgjigjet drejtpërdrejt nëse paratë dhe deklarata e Todorovskit do të bëheshin pjesë e hetimit për “Reket”.

“Prokurorit Themelore Publik për Prokurorinë e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit po ndërmarr vazhdimisht veprime hetimore për të vërtetuar faktet dhe përgjegjësinë penale. Duke vepruar kështu, monitorohen të gjitha informacionet që publikojnë media në lidhje me këtë temë. Nëse gjatë hetimit identifikohen elementë të krimeve të tjera ose autorë të tjerë, procedura do të zgjatet”, tha prokuroria.

720,000 euro e kontestuar pas pagesës në llogarinë e pensionistes u ngrinë nga prokuroria dhe policia financiare, por u lanë të lira pas hetimit sepse të gjithë të përfshirë pretenduan se ishte një projekt premtues me shtëpi pensionesh. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka August 5, 2019 21:33