Renault Arkana më në fund arrin në tregun evropian

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 24, 2020 22:53

Renault Arkana më në fund arrin në tregun evropian

Renault Arkana ka qenë e pranishme në tregun rus që nga korriku i vitit 2019, dhe në shkurt të këtij viti ajo mbërriti në Korenë e Jugut me emrin Samsung XM3.

Tani, prodhuesi francez ka njoftuar se Arkana do të arrijë në tregun evropian në gjysmën e parë të vitit 2021.

Ndryshe nga versioni rus, i cili bazohet në platformën mekanike më të vjetër, Renault Arkana evropiane përdor platformën modulare CMF-B, mbi të cilën bazohen versionet më të fundit të Clio dhe Captur, dhe do të prodhohet në Busan të Koresë së Jugut.

Sidoqoftë, modeli evropian do të ndryshojë gjithashtu nga ai korean, veçanërisht kur bëhet fjalë për sistemet e shtytjes.

Kështu, Renault do të ofrojë një version me një makinë hibride E-Tech në Evropë me 140 kuaj fuqi.

Makina gjithmonë punon me energji elektrike, dhe Renault pretendon se makina është në gjendje të drejtojë deri në 80% të qytetit duke vozitur vetëm me energji elektrike, e cila ul emetimet e CO2 dhe konsumin e karburantit deri në 40%.

Versioni më i dobët prodhon 140 kuaj fuqi dhe më i fortë 160 kuaj fuqi.

Brenda, ka dy ekrane digjitale – një në vend të panelit të instrumenteve (mund të jetë 4.2, 7 ose 10 inç) dhe tjetri i ngarkuar me sistemin multimedial (7 ose 9.3 inç).

Pajisja multimediale është e pajisur me funksione Android Auto dhe Apple CarPlay për t’u lidhur me një telefon inteligjentë.

Çmimi nuk është njoftuar ende, por dihet që çmimi fillestar i versionit rus të Renault Arcana është rreth 20,000 euro. /Telegrafi/

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 24, 2020 22:53