RMV, programuesit marrin pagë deri në 1.100 euro

Desk
By Desk November 21, 2020 21:43

RMV, programuesit marrin pagë deri në 1.100 euro

Enti Shtetëror i Statistikave njoftoi pagën për shtator, e cila peshon 27,405 denarë, dhe e cila çuditërisht, në kohë krize, krahasuar me muajin paraardhës, gusht, tregon vetëm një rënie të vogël prej 0,5 përqind, ndërsa në raport me Shtatori i vitit të kaluar u rrit me 7.7 përqind, përcjell FLAKA.

Dhe kush mori pagën më të lartë në shtator të këtij viti, domethënë cilat janë pesë aktivitetet kryesore që as kriza dhe as korona nuk i ka goditur.

Të parët në listë janë shkencëtarët dhe konsulentët kompjuterik. Ose, paga mesatare neto e paguar në shtator në fushën e programimit kompjuterik, këshillimit dhe aktiviteteve të lidhura me të ishte në nivelin 67,216, që është 1,092 euro, ose praktikisht po i afrohej 1,110 euro.

Ajo që është interesante është se në programimin kompjuterik paga në shtator u rrit krahasuar me gushtin, me 1.2 përqind.

Të dytët në listë, edhe pse shumë më të dobët se programuesit, janë të punësuarit në transportin ajror, të cilët në shtator morën mesatarisht 48,349 denarë, dhe ku krahasuar me muajin paraprak ka një rritje të madhe prej 14,5 përqind.

E treta në listën e pagave të larta për punonjësit e saj është aktiviteti i prodhimit të produkteve themelore farmaceutike dhe përgatitjeve farmaceutike, ku paga mesatare është 45,799. Dhe pak çuditëse këtu është se krahasuar me muajin paraardhës, paga mesatare është ulur me 0.7 përqind, gjë që nuk pritet të ndodhë gjatë pandemisë, kur kërkohet më shumë ilaçe për pacientët e sëmurë.

Në vendin e katërt janë shërbimet financiare, përveç fondeve të sigurimeve dhe pensioneve, me një pagë mesatare prej 43,113, e cila është e mjaftueshme për të thënë se për bankierët nuk ka kurrë një krizë në të vërtetë.

Dhe në vendin e pestë kësaj here shpërtheu magazinimi dhe aktivitetet ndihmëse në transport, me një pagë prej 40,515, e cila në të vërtetë është para punonjësve në telekomunikacion, paga e të cilëve është vetëm pak më e ulët – 40,485 denarë. FLAKA

Desk
By Desk November 21, 2020 21:43