Rriten mundësistë për të marrë datë për negociatat në mars?

Desk
By Desk January 11, 2020 21:12

Rriten mundësistë për të marrë datë për negociatat në mars?

A do të sjellë presidenca e Kroacisë me BE datë për fillimin e negociatave këtë pranverë?

Zagrebi zyrtar shpall angazhim të fortë për të hapur portën evropiane në 6 muajt e ardhshëm – Plenkoviç tashmë është takuar me Macron, dhe ndërsa Shkupi është në përgatitje të një vizite zyrtare nga Komisioneri i ri i Zgjerimit Varhei, kryeministri kroat do të bisedojë edhe me Merkel javën e ardhshme.

A do të arrijnë ata të lobojnë të vendosin në favor të një date të Maqedonisë dhe Shqipërisë, duke u mbështetur në njohuritë e tyre se si funksionojnë Ballkani?

Franca, nga ana tjetër, aktualisht po përballet me protesta për të cilat njohësit thonë se do të zhvendosin Macron nga Ballkani Perëndimor, duke rritur kështu shanset për një datë.

“Ka probleme të brendshme në Francë dhe Macron duhet t’i adresojë ato dhe unë besoj se ndoshta kjo do të lehtësojë disa nga sjelljet e tij ndërkombëtare, përfshirë qëndrimin e tij ndaj Maqedonisë dhe Shqipërisë”, tha ish-ambasadori Bllagoj Zashov.

Edhe pse mundësia tjetër për një datë është gjatë Këshillit Evropian në Mars, Ambasadori Zashov beson se mund të presim rezultate pozitive vetëm në Samitin e Majit në Zagreb, ku përveç pranisë së anëtarëve të BE, do të ftohen vendet e Ballkanit Perëndimor. FLAKA

Desk
By Desk January 11, 2020 21:12