Rriten shitjet e mjeteve seksuale gjatë kohës së Covid-19

Desk
By Desk May 1, 2020 21:44

Rriten shitjet e mjeteve seksuale gjatë kohës së Covid-19

Pandemia e koronavirusit ka detyruar qytetarët të sigurojnë mbrojtje personale. Në fillimin e pandemisë, qytetarët nxituan drejt barnatoreve duke blerë doreza, maska dhe dezinfektues, përcjell FLAKA.

Sidoqoftë, shitjet në barnatore nuk u rritën vetëm në produktet e mbrojtjes së pandemisë. Sipas tre farmacistëve me të cilët ka bieseduar “Faktor”, nga mesi i muajit Mars deri sot, shitja e gjësendeve për të rritur kënaqësinë seksuale është rritur me rreth 30%, si dhe mjetet e mbrojtjes kundër shtatzënisë dhe sëmundjeve infektive seksuale.

Në territorin e Shkupit, shitja e prezervativëve, viagra, lubrifikantët dhe ilaçet kontraceptive u rrit me 30%. Dhe ndërsa në juglindje të vendit shitja e gjësedneve për kënaqësi seksuale është rritur me rreth 20%.

Farmacisti J. S. nga Shkupi thotë se rritja e shitjeve të prezervativëve, Viagra dhe lubrifikantë është mjaft e pritshme.

“Në fillimin e pandemisë, pas vetëm 15 minutash të shpalljes dhe futjes së masave, qytetarët “nxituan” në barnatore. Ata blenë pajisje mbrojtëse, doreza, maska, dezinfektues, por gjithashtu blenë sasi më të mëdha të vitaminave, veçanërisht vitaminë C, dhe shtesa të tjera që rritin imunitetin. Disa qytetarë gjithashtu siguruan analgjezikë dhe antiseptikë. Kërkesa më e madhe për fonde për kënaqësi më të madhe seksuale u ndje në mesin e marsit, shitja më e madhe vazhdoi në prill, ajo rritet edhe sot”, tha farmacisti J.S. nga Shkupi.

Nga mesi i marsit, produktet e mbrojtjes së koronavirusit ishin pothuajse jo ekzistente në barnatore, dhe mungesa e këtyre gjësendeve u ndje në të gjithë vendin.

Në juglindje të vendit, ka një shitje të rritur të prezervativëve, Viagra dhe lubrifikantë dhe pilula për kontrollin e lindjes, tha farmacist nga Strumica për “Magazina e Grave”.

“Po, në Strumicë ka një numër të shtuar të mjeteve për kënaqësi seksuale. Të rinjtë blejnë më shumë prezervativë, dhe të moshuarit janë gjithashtu gjithnjë e me më shumë kërkesa për Viagra. Shitjet e lubrifikantëve, prezervativëve, tabletave Viagra dhe kontraceptive në Strumicë janë rritur me rreth 20%, ndryshe nga muajt e kaluar, por kërkesa për mjete të kënaqësisë seksuale është edhe më e lartë se në mars dhe prill të vitit të kaluar”, tha farmacist nga Strumica.

Në fillim të pandemisë, qytetarët në rrjetet sociale ndanë foto me blerje në sasi të mëdha mielli, vaj dhe produkte të tjera themelore, por jo edhe të gjësendve për kënaqesi seksuale. FLAKA

Desk
By Desk May 1, 2020 21:44