Rritet numri i kalimeve të paligjshme dhe akuzave penale për kontrabandë të migrantëve

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 9, 2019 20:36

Rritet numri i kalimeve të paligjshme dhe akuzave penale për kontrabandë të migrantëve

Policët e Maqedonisë së Veriut në nëntë muajt e parë të këtij viti ka ndaluar më shumë se 5,000 përpjekje për të kaluar kufirin maqedonas në mënyrë të paligjshme në krahasim me vitin e kaluar, nga të cilat 97% janë nga Greqia fqinje, përcjell FLAKA.

Këto janë të dhënat më të fundit të Ministrisë së Brendshme e cila vitin e kaluar regjistroi 13.114 përpjekje për kalime të paligjshme, dhe nga 18,448 përpjekje në shtator, kryesisht të qytetarëve të Pakistanit, Afganistanit, Bangladeshit dhe Indisë.

Policia zbulon migrantët pothuajse çdo ditë në rrugët e Maqedonisë, dhe kohët e fundit janë ndalur një grup kontrabandash prej 14 anëtarësh. Disa prej tyre përfunduan në paraburgim.

Ministri Oliver Spasovski pretendon se kontrollet do të vazhdojnë të forcohen.

Statistikat e MPB thonë se rastet e kontrabandës së organizuar të migrantëve janë rritur me 30% në 9 muajt e parë të këtij viti në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Ata kanë parandaluar kontrabandën e 1,106 migrantëve, kryesisht nga Pakistani, Bangladeshi dhe Afganistani, dhe një numër më i vogël nga Siria, Eritrea dhe Iraku. Janë ngritur kallëzime të përshtatshme penale kundër 64 personave, kryesisht nga vendi, 38 do të përgjigjen për kontrabandë migrantësh. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 9, 2019 20:36