Rrjedha e votimit në komunat Dibër dhe Qendra Zhupa kalon pa probleme

Desk
By Desk April 21, 2019 12:23

Rrjedha e votimit në komunat Dibër dhe Qendra Zhupa kalon pa probleme

Rrjedha e votimit në komunat Dibër dhe Qendra Zhupa kalon pa probleme, por, me jehonë të dobët të votuesve.

“Nga gjithsej 18.625 votues, të cilët kanë votuar në 27 vendvotime, deri në ora dhjetë në komunën tonë të drejtën e tyre të votimit e kanë realizuar 561 qytetarë apo tre për qind. Zakonisht jehonë më të madhe presim në orët e pasdites”, deklaroi Elmira Bakalli kryetare e Komisionit komunal zgjedhor.

Krahasuar me zgjedhjet e fundit lokale, në tetor të vitit 2017, jehona është më e ulët. Atëherë deri në ora 10 kanë votuar 9,4 për qind.

Dibranët përveç për president të shtetit, zgjedhin edhe kryetar të ri të komunës.

“Në listën e vetme zgjedhore në komunën Qendra Zhupa janë të regjistruar 6.951 persona me të drejtë vote. Deri në ora dhjetë kanë votuar 155 votues apo 2,2 për qind”, deklaroi Eran Zuber kryetar i KKZ-së për këtë komunë.

Në zgjedhjet e fundit lokale jehona në këtë komunë ka qenë 6,8 për qind.

Desk
By Desk April 21, 2019 12:23