Rumunët që hakuan 400.000 kompjuter në gjithë botën

Desk
By Desk April 15, 2019 22:50

Rumunët që hakuan 400.000 kompjuter në gjithë botën

Dy qytetar nga Rumania, Radu Miclaus dhe Bogdan Nicolescu, pritet të dënohen me burg për përfshirjen në një krim të madh kibernetik. 

Një gjykatë federale në ShBA pritet që së shpejti t’i gjykoj dy hakerët romun, transmeton Indeksonline.

Hakerët romun kishin përdorur një maluer që e kishin krijuar në vitin 2007 dhe infektonte kompjuterët.

Me natë të këtij malueri ata kishin hakuar 400.000 kompjuterë, pjesa më e madhe gjendeshin në ShBA.

Dënimi i tyre pritet të bëhet publik në muajin gusht. Dy hakerët janë të ngarkuar me 21 akuza.

Desk
By Desk April 15, 2019 22:50