Rutte: Jam mesatarisht optimist për fillimin e negociatave në dhjetor

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 10 Nëntor, 2021 21:39

Rutte: Jam mesatarisht optimist për fillimin e negociatave në dhjetor

Kryeministri holandez Mark Rutte, i cili po bën vizitën e tij të parë zyrtare në Maqedoninë e Veriut, beson se vendi meriton të fillojë negociatat me Bashkimin Evropian dhe shpreson se BE do të jetë më aktive në përpjekjen për të ndihmuar në zgjidhjen e problemit me Bullgarinë, përrcjell FLAKA.

Ai shpreson se do të gjendet një zgjidhje pas zgjedhjeve në Bullgari dhe siç tha ai, duke pasur parasysh faktin se kolegët e tij të BE-së ndajnë mendimin se çështja bilaterale mes Sofjes dhe Shkupit nuk duhet të jetë pengesë për hapjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë.

Nëse ndryshimi i mundshëm i qeverisë në vend mund të ndikojë në këtë proces, Rutte tha se nuk do të donte të spekulonte dhe se kjo është një çështje e brendshme politike e vendit. Ai thotë se është rastësi që vizita e tij e parë në vend është një ditë para votimit të besimit të Qeverisë në Kuvendin e Maqedonisë.

Ai shpjegon se Holanda ka qenë gjithmonë strikte, por e drejtë ndaj vendeve që duan të anëtarësohen në BE.

“Holanda ishte kundër fillimit të negociatave në BE për një kohë të gjatë, por duhet të pranoj se ishte strikte, por edhe e drejtë. Rreptësisht sepse kërkon shumë kohë, por e drejtë sepse kur u bënë të gjithë hapat e nevojshëm atëherë Holanda, por edhe Franca dhe të tjerët thanë: Po për fillimin e negociatave me Maqedoninë. Sigurisht, kjo çështje që u ngrit gjatë verës me Bullgarinë do të më acaronte shumë, sepse kjo është ajo që i pengon negociatat dhe konferencën ndërqeveritare. Në këtë kuptim do të thosha me vete: djema, ju e zgjidhni këtë, e jo ne si Maqedonia e Veriut, nëse unë përgjigjem si maqedonas. Kjo është puna e BE-së”, tha Rutte. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 10 Nëntor, 2021 21:39

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare