Shahpaska: Takime intensive pune mbi ligjin që nuk do të punohen të Dielën

Desk
By Desk November 17, 2020 22:39

Shahpaska: Takime intensive pune mbi ligjin që nuk do të punohen të Dielën

Ministri i Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska njoftoi se në mënyrë që iniciativa e pranuar e Qeverisë ta bëjë të Dielën një ditë jo pune, ditët e fundit departamenti ka pasur takime intensive pune me përfaqësues të të gjithë aktorëve në mënyrë që të përgatisë një zgjidhje ligjore, përcjell FLAKA.

“Sindikatat, Odat e Tregtisë, Organizata e Punëdhënësve me të cilët së bashku me përfaqësuesit e Ministrive të Ekonomisë, Financave, Shoqërisë së Informacionit biseduam dhe hapëm të gjitha çështjet, në mënyrë që të gjente zgjidhjen më të pranueshme.

Në atë drejtim ishte takimi i sotëm me përfaqësuesin e Odës së Pavarur të Gastronomëve për të dëgjuar mendimin e hotelierëve në lidhje me këtë çështje.

“Iniciativa e së Dielës-ditë jo pune, e cila duhet të përkthehet në një zgjidhje ligjore, ka për qëllim ta bëjë të Dielën një ditë familjare, në mënyrë që të ushqejë vlerat tradicionale,” shkroi Shahpaska në Facebook.

Ministrja parashikon që të Dielën, megjithatë, do të ketë përjashtime në disa situata, të cilat do të përcaktohen nga ky ligj, dhe që do t’i referohen, siç thotë ajo, aktiviteteve që janë jetike dhe nga të cilat varet funksionimi i shoqërisë. FLAKA

Desk
By Desk November 17, 2020 22:39