SHBA, mbi 65 mijë të vdekur nga koronavirusi

Desk
By Desk May 2, 2020 20:22

SHBA, mbi 65 mijë të vdekur nga koronavirusi

Shtetet e Bashkuara kanë regjistruar më së shumti viktima si pasojë e koronavirusit në nivel global, ndonëse në proporcion me numrin e popullsisë, ato kanë më pak vdekje sesa disa vende në Evropë.

Numri i viktimave në SHBA ka kaluar shifrën 65,000 ndërkohë që më shumë se 1.1 milion persona janë prekur nga sëmundja Covid-19, që shkakton koronavirusi.

Një ditë më parë, Administrata amerikane për Ushqim dhe Ilaçe ka autorizuar përdorimin e një ilaçi të krijuar për sëmundjen Ebola, për të trajtuar pacientët me koronavirus.

Një ditë më parë është bërë e ditur edhe se shtetet si Ajdaho dhe Allabama janë duke lehtësuar masat e izolimit.

Teksasi ka hequr masat e qëndrimit në shtëpi për më shumë se 29 milionë banorë.

Desk
By Desk May 2, 2020 20:22