Shekerinska: Data e sotme do të hyjë në librat e historisë tonë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 27, 2020 18:46

Shekerinska: Data e sotme do të hyjë në librat e historisë tonë

Urime për të gjithë ne. Sot ne kemi hyrë nën ombrellën e sigurisë kolektive që mbron miliarda njerëz në mbarë botën. Ditën sotme e kemi pritur për gati 30 vjet. Ne e pritëm atë, shpresuam, punuam dhe sakrifikuam. Disa herë kemi menduar se ky synim do të mbetej i paarritshëm. Megjithatë, treguam se kur dëshiron, mundesh edhe të pamundurën ta bësh të arritshme”, porositi Shekerinska.

Ministrja theksoi se dinjiteti i Armatës është rikthyer, dhe se shteti ka treguar kujdes të përkushtuar për trupat tanë që tani janë Armatë e NATO-s.

“Kjo është Armata që tani po i përgjigjet edhe shtetit edhe të gjithë qytetarëve të saj në radhët e para të frontit kundër rrezikut që po i kanoset të gjithë botës – virusi i koronës”. Kjo është Armata që do të qëndrojë para qytetarëve të tyre çdoherë që të kenë nevojë”, theksoi Shekerinska.

Ministrja, i përgëzoi anëtarët e Armatës dhe i falënderoi për pjesëmarrjen e tyre në këtë sukses historik. Ajo i falënderoi edhe ish-anëtarët dhe të gjithë ata, sakrifica dhe puna e të cilëve janë pjesë e këtij suksesi. Edhe njëherë e theksoi që anëtarësimin në NATO nuk e morëm si dhuratë, por ne punuam për të dhe e merituam atë me reforma shumë të vështira, por edhe me rezultate të dukshme. 

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 27, 2020 18:46