Shekerinska: Maqedonia ka nevojë për sukses

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 18 Shtator, 2018 22:01

Shekerinska: Maqedonia ka nevojë për sukses

Maqedonia ka nevojë për sukses. Duhet të jetë e fortë. Duhet të bëjë sukses. Ajo duhet të ecë përpara për të gjithë këta fëmijë dhe të rinj që na shohin dhe thonë se duam më mirë dhe ne duam më shumë, tha ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska në debatin qytetor të sontëm “Dil për Maqedoni Evropiane” të mbajtur në Radovish, përcjell FLAKA.

Ajo shtoi se në vitin 2005, kur punonte në qeverinë e atëhershme, së bashku me shumë njerëz të mençur dhe të zellshëm, donin të bënin diçka të vlefshme, me të cilat do të ishin krenarë për Maqedoninë që do të siguronte anëtarësimin në BE.

“Kundër të gjitha parashikimeve në më pak se tre vjet, ne arritëm ta bëjmë Maqedoninë një vend kandidat, së bashku me Kroacinë dhe para të gjithë të tjerëve. Shpenzuar kohë dhe shumë ujë ka rrjedhur, dhe qëndruam në të njëjtin vend, dhe të tjerët e vendosën në shpejtësinë e tretë, të katërt dhe na tejkaluan, sot janë anëtarë të NATO-s dhe BE-së. Si atëherë që unë mora përgjegjësi personale, dhe sot këtu në Radovish dua të them se e ndjej si borxh, si detyrë parra Maqedonisë që sa më parë vendin ta çojmë në NATO”, theksoi Shekerinska.

Para qytetarëve të pranishëm, Ministrja e Mbrojtjes tha se nuk duhet të mendojmë për një vend më të madh, por një vend më të mirë, një vend që do të kujdeset për të gjithë qytetarët.

Në fjalën e saj, ajo tha se qytetarët janë të vetëdijshëm për mundësinë historike dhe përgjegjësinë historike që ata kanë, por gjithashtu se ka qytetarë që kanë dilema rreth asaj se si të hyjnë në NATO dhe BE, me çfarë, me një imazh të qartë dhe me kokën lartë?

“Do të hyjmë si maqedonas që flasin maqedonisht. Ne do të hyjmë si maqedonas krenarë për identitetin, traditat dhe zakonet tona, ne do të hyjmë si evropianë që dinin ta vlerësonin historinë e tyre, por gjithashtu dinin se si të shihnin përpara dhe të zgjidhnin problemet. Ne do të hyjmë si njerëz që zgjidhin problemet. Ne do të hyjmë si njerëz që duan një të ardhme më të mirë, ne do të hyjmë si njerëz që meritojnë të bëhen anëtare të BE dhe NATO”, tha Shekerinska.

Ajo u kërkoi qytetarëve të mos qendrojnë të qetë deri me 30 shtator dhe se politikanët evropianë Kurtz, Stoltenberg, Merkel apo dikush tjetër nuk do të bënin punën e tyre sepse ata erdhën dhe hapën derën për një vend që dëshiron të shkojë përpara dhe meriton të ketë dyret të hapura. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 18 Shtator, 2018 22:01