Shekerinska: VMRO-DPMNE kërkoi amnisti vetëm për pesë-gjashtë vetë, të tjerët i lëshuan në ujë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 6 Shtator, 2018 22:01

Shekerinska: VMRO-DPMNE kërkoi amnisti vetëm për pesë-gjashtë vetë, të tjerët i lëshuan në ujë

Receta për një jetë më të mirë në Republikën e Maqedonisë është të bëhet anëtare e NATO-s dhe Bashkimit Evropian, tha ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, përpara çairasve. Kjo, tha ajo, do të thotë se ndërsa Maqedonia është një vend me dy milionë banorë që duhet të mbështetet në institucionet e opozitës, anëtarësimi në NATO do të thotë se nëse ka një sulm ndaj nesh, kjo do të thotë një sulm mbi 29 vendet më të fuqishme në botë, përcjell FLAKA.

Ministrja kujtoi se këto ditë në Maqedoni vijnë udhëheqës nga shtete të mëdha, të cilët sipas saj janë njohje për drejtimin në të cilin po lëviz vendi ynë.

“Bota me të vërtetë e sheh Maqedoninë si një shpresë të re dhe një shembull të ri pozitiv në Ballkan. Por secili përsërit fjalinë e njëjtë, se BE dhe NATO hapën duart dhe dyert e tyre, por vendimi, a do të kalojmë pragun është e jona dhe nëse do të përdorim rastin është e jona. Kurz, Merkel dhe Stoltenberg nuk vendosin në 30 shtator, por secili prej nesh vendos. Ne jemi të bindur se shumica e shtetasve në Maqedoni dëshirojnë që ky vend njëherë e përgjithmonë të stabilizohet dhe të ecë përpara përmes anëtarësimit në NATO dhe BE”, tha Shekerinska.

Duke komentuar përmbajtjen e opozitës për t’u deklaruar nëse do të dalë në referendum, ministrja Shekerinska tha se me VMRO-DPMNE lidhur me pyetjen nëse Maqedonia dëshiron të bëhet anëtare e BE dhe NATO-s, nuk kanë pasur kurrë dilema deri tani.

“Pesë apo dhjetë deri në pesëmbëdhjetë njerëz që kanë keqpërdorur besimin tonë sesa shteti janë më të rëndësishme. Në të gjitha negociatat ata kërkuan amnisti, dhe nuk ishte amnistia për 27 prill, madje as nuk i përmendën, i përdorën dhe i hodhën. Amnistia e vetme është për pesë ose gjashtë vetë, të tjerët lëshuan në ujë”, tha Shekerinska. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 6 Shtator, 2018 22:01