“Shengeni i Vogël” do të zgjerohet me Malin e Zi

Desk
By Desk December 20, 2019 20:46

“Shengeni i Vogël” do të zgjerohet me Malin e Zi

Pas Novi Sad dhe Ohrit nesër rradhën e ka Tirana. Takimi i tretë i nismës së Shengenit të Vogël këtë herë do të mbahet nën vëzhgimin e Shteteve të Bashkuara. Ajo u kërkua nga vetë nikoqiri Rama, Matthew Palmer. Ai kërkoi që dy përfaqësues të veçantë të Departamentit të Shtetit të marrin pjesë në të gjitha takimet. Për herë të parë, Presidenti Malazez Milo Gjukanoviç do të bashkohet me drejtuesit e Ballkanit Perëndimor Zaev, Rama dhe Vuçiç. Këtë herë, sidoqoftë, delegacioni i Prishtinës vendosi të bojkotojë iniciativën, për shkak të mos njohjes së Kosovës nga Serbia, përcjell FLAKA.

Kosova dëshiron të jetë pjesë e BE-së dhe NATO-s, sesa në iniciativa eksperimentale rajonale, ka shkruar Presidenti Hashim Thaçi në Facebook.

Edi Rama e përshkroi këtë vendim të kosovarëve si një humbje.

“Problemet mes Kosovës dhe Serbisë nuk mund të zgjidhen me izolim dhe tërheqje, por me bisedë. Nuk di asnjë konflikt në botë që është zgjidhur pa negociata”, ka thënë Rama mbrëmë për një media të Kosovës.

Qëllimi i nismës rajonale të Shengenit të Vogël është integrimi i rajonit, infrastrukturës dhe ekonomikisht duke hequr barrierat tregtare dhe doganore. Në takimin e Ohrit, u arrit një marrëveshje për të filluar realizimin e kësaj ideje dhe për të përmirësuar klimën e investimeve në vendet e përfshira në iniciativë. Masat konkrete do të vendosen në tryezë në Tiranë për zbatimin e marrëveshjes midis vendeve të rajonit. FLAKA

Desk
By Desk December 20, 2019 20:46