Shfaqen 16 gropa misterioze në Turqi, shqetësohen banorët

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 29 Shtator, 2022 22:13

Shfaqen 16 gropa misterioze në Turqi, shqetësohen banorët

Shfaqja e disa gropave gjigante në rajonin e Konyas në Turqi ka sjellë panik te banorët e zonës për mënyrën sesi ato mund të jenë krijuar, duke bërë mendjet më kreative të mendojnë dhe për teori nga më të ndryshmet konspirative. 16 gropa me diametër perfekt si të gdhendura nga dora e njeriut janë hapur në luginën e Konyas më muajt e fundit, në një kohë kur thatësira ka përfshirë rajonin.

Megjithatë ekspertët kanë një përgjigje shkencore për këtë fenomen. Sipas tyre, ngjarje të ngjashme ndodhin në terren karstik ku shkëmbi nën sipërfaqen e tokës tretet natyrshëm nga ujërat nëntokësore. Sipas studimeve, gropat të ngjashme po shfaqen dhe në vende bujqësore, zonat të banuara dhe zonat e investimeve në energji, të cilat paraqesin më shumë rreziqe./A2CNN

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 29 Shtator, 2022 22:13

28
Nën
Kur e mora përgjegjësinë e kryeministrit para 10 muajsh, haptas u thashë të gjithëve: qëllimi...
28
Nën
Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti mori pjesë në ngjarjen publike në temën:...
28
Nën
Rektori i Universitetit ka shkruar një postim pas reagimeve të shumta në rrjetet sociale, pasi...
28
Nën
Në vazhdën e forcimit të ekipit Taravari, sot Aleancës për Shqiptarët iu bashkangjit profesori me...