SHGM: VMRO-DPMNE-ja të kërkojë falje për etiketimin e mediumeve

Redaksia
By Redaksia 14 Prill, 2019 16:04

SHGM: VMRO-DPMNE-ja të kërkojë falje për etiketimin e mediumeve

Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë reagon në fjalimin e  kryetarit të VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoskit në Krushevë dhe mendon se është joparimore dhe e pahijshme për një lider të partisë politike të etiketojë mediume.

“Mickovski gjatë tubimit në Krushevë tha se LSDM përfshiu redaktorët e saj të shtrenjtë të paguar dhe mediat për të bër anketa. Performanca e Mickoskit përputhej me shpalljen e anketave në “Tv Telma”. Shfaqjet e tilla publike të politikanëve janë të papranueshme dhe përbëjnë një kërcënim të drejtpërdrejtë për punën dhe pavarësinë redaktuese të mediave dhe shërbejnë për të diskredituar mënyrën se si ata punojnë”, thuhet në reagimin e SHGM-së.

Nga SHGM i bëjnë thirrje udhëheqjes së partisë së OBRM-PDUKM që t’i kërkoj falje në televizionit dhe në të ardhmen të kujdeset që asnjë media dhe asnjë gazetarë të mos etiketohet, sepse mund të përkeqësojnë gjendjen e lirisë së shprehjes në vend, ndërsa tregime të tilla mund të shkaktojnë sulme mbi gazetarët, kameramanët dhe fotoreporterët që punojnë në këtë teren.

“Përkujtojmë se nëse politikanët ose kushdo qoftë ka vërejtje për mënyrën në të cilën raportojnë mediumet, mund të parashtrojnë ankesa deri tek trupat vetërregullator mediatik edhe atë deri tek Këshilli i nderit pranë SHGM-së dhe deri tek këshilli për etikë në mediumet në Maqedoni. Gjithashtu, i përkujtojmë edhe mediumet të cilët raportojnë për fushatën parazgjedhore se duhet të bashkëngjiten ndaj Kodeksit etik të gazetarëve dhe të publikojnë informacione të kontrolluara dhe të sakta”, qëndron në reagimin e SHGM-së.

Redaksia
By Redaksia 14 Prill, 2019 16:04