Shilegov: Drislla nuk ka mundësi teknike të djegë helme apo materiale të rrezikshme apo

Shilegov: Drislla nuk ka mundësi teknike të djegë helme apo materiale të rrezikshme apo

Nuk ka mundësi teknike në deponinë Drislla të digjen mbeturina të cilit do karakter përveç mbeturinave mjekësore, deklaroi sot kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov.

I pyetur nëse mundet shkupjanëve t’u garantojë se në Drislla nuk digjen helme apo materiale të rrezikshme, Shilegov tha se kompetent për mbikëqyrjen e punës së deponisë në kuptimin ekologjik si kapacitet me licencë “A” është Inspektorati shtetëror.

“Në Drislla nuk ekziston repart i cili mund të djegë lloj të tillë të mbeturinave, sepse atje ka vetëm insinerator (djegës) për djegie të mbeturinave mjekësore. Lloj tjetër i mbeturinave për fat të keq nuk digjet. Nëse do të kishte sukses procedura për zgjedhje të partenerit privat lloj i tillë i instalacionit ishte një nga targetet të cilat i vendosi Qyteti”, tha Shilegov në përgjigje të pyetjes para fillimit të solemnitetit me rastin e shënimit të festës së patronatit të Shkollës së mesme elektro-teknike “Mihajllo Pupin” dhe inaugurimin e elektranës fotovoltaike në shkollë.

Ai saktësoi se Qyteti i përfundoi të gjitha procedurat të cilat në kuptimin formal do të thonë marrja e Drisllës si ndërmarrje publike dhe shtoi se Regjistri qendror ka qëndrim të vet që, siç tha, për fat të keq nuk korrespondon me qëndrimin e Qytetit.

“Por, të gjithë duhet ta kemi parasysh përgjegjësinë shoqërore dhe interesin publik të Qytetit, e ajo është se nuk guxojmë ta humbim mundësinë Drislla të bëhet kapacitet i ndërmarrjes publike. Në këtë moment në kuptim formal nuk ekziston procedurë në të cilën Qyteti duhet të zgjedhë ndonjë partner privat i cili do të udhëhiqte me Drisllën, ndërkaq për fat të keq më herët partneri i zgjedhur ende është brenda dhe ende ekonomizon dhe pa kurfarë baze juridike realizon përfitime të caktuara edhe pse nuk ka bazë formale”, tha Shilegov.

Përkujtoi se Këshilli i Qytetit të Shkupit tashmë ka sjellë vendim të ndërpritet procedura dhe Drislla të kthehet si pronësi publike dhe si ndërmarrje publike.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 9 Tetor, 2019 19:35

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.