Shilegov ka një shpjegim për konfliktin Gruevski-Mickovski: Bëjnë sikur grinden!

Redaksia
By Redaksia 22 Shtator, 2023 07:13

Shilegov ka një shpjegim për konfliktin Gruevski-Mickovski: Bëjnë sikur grinden!

Ish-kryetari i Shkupit dhe anëtar i Komitetit Ekzekutiv të LSDM-së, Petre Shilegov pretendon se nuk ka mundësi që LSDM të pranojë koalicion me Nikolla Gruevskin dhe se dyshon se grindjet mes tij dhe liderit të VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski janë të rreme, përcjell Flaka

“VMRO-DPMNE si parti politike është në qorrsokak dhe ka nevojë për një skenar se kush do ti ngjitet qeverisë. Ku e dini se nuk ka marrëveshje me Nikolla Gruesvskin që Mickoski të dalë i pastër nga historia se disa nga deputetët do të votojnë për amendamentet kushtetuese. Ata bëjnë sikur luftojnë për të krijuar alibi për atë që vijon”, tha Shilegov në një dalje në televizionin mbrëmë në televizionin Kanal 5.

Shilegov thotë se Shkupi ka humbur hapin me kohën, një numër i madh i projekteve të planifikuara ose vonohen ose nuk realizohen fare, siç është ndërkëmbimi në “Momin Potok”.

“Disa shanse që qyteti i ka hedhur si themel, nuk i bën. Ka një urë, e cila nuk po riparohet, ka një sallë Universale, të cilën do ta marrë Ministria e Kulturës”, tha Shilegov për “Kanal5″.

Sa i përket rënies së rejtingut të LSDM-së, Shilegov thotë se duhet t’u jepet kohë njerëzve që të realizohen vizionet e tyre. ”

“Nuk po hyjmë rrënjësisht në procese të ndara si brenda partisë ashtu edhe në qeveri. Ne kemi kryer procese serioze në të kaluarën, si nënshkrimi i Marrëveshjes së Prespës, anëtarësimi në NATO e të tjera. Në kushte lufte, stabiliteti dhe siguria e vendit garantohet nga NATO”, theksoi ai.

Ai tha se nevojitet pajtim kombëtar në vend.

“Kërkojmë pajtim kombëtar. Më në fund duhet të bashkohemi rreth interesave strategjike të shtetit. Pse duhet të konsiderohet se patriotizmi maqedonas duhet të lidhet vetëm me një parti në vend?”, shtoi Shilegov. Flaka

Redaksia
By Redaksia 22 Shtator, 2023 07:13