Shilegov: Qëndrimi i Zakharievas nuk është asgjë tjetër përveçse marrëzi

Desk
By Desk November 16, 2020 20:39

Shilegov: Qëndrimi i Zakharievas nuk është asgjë tjetër përveçse marrëzi

Kryetari i Bashkisë së Shkupit, Petre Shilegov televizinin bullgar “TVEvropa”, tha se zhvendosja e tezave të Ministres së Jashtme Zakharieva në lidhje me festimin e 13 Nëntorit – ditën e çlirimit të Shkupit – është një alibi për marrëzinë që Bullgaria po bën ndaj Maqedonisë së Veriut.

“Zhvendosja e tezave është në fakt një kërkim i një alibie për ndonjë marrëzi, dhe pozicioni i Zakharievas nuk është asgjë tjetër veçse marrëzi. Përpjekja për të shpëtuar pozicionin e Bullgarisë, e cila mendoj se dëmton Bullgarinë më shumë sesa Maqedoninë e Veriut, përpiqet të zhvendosë tezat.

Ajo që ndodhi në Shkup, përkatësisht, më 13 dhe 14 nëntor, është një ekspozitë nga Belgjika me një ekspozitë për Titon dhe asgjë më shumë. Tani, duke kërkuar një alibi për marrëzinë e tyre, tezat po zhvendosen dhe po bëhen përpjekje për të shpjeguar pozicionet e pashpjegueshme të Bullgarisë mbi fillimin e negociatave midis Maqedonisë së Veriut dhe BE-së,” tha Shilegov.

Desk
By Desk November 16, 2020 20:39