SHKA “Jahi Hasani”, do të marrë pjesë në edicionin e 50 jubilar të festivalit boteror te folklorit “Festival dei cuori”

Desk
By Desk August 3, 2019 10:26

SHKA “Jahi Hasani”, do të marrë pjesë në edicionin e 50 jubilar të festivalit boteror te folklorit “Festival dei cuori”

SHKA “JAHI HASANI” nga Çegrani i  Gostivarit do të marrë pjesë në edicionin e 50 jubilar të festivalit boteror te folklorit “Festival dei cuori” qe do tè zhvillohet nga 13-22 Gusht ne Tarcento tè provinces Udine, njofton Flaka

Ky manifestim i madh folklorik do tè tuboj grupe nga mbare bota si Rusia India Amerika Afrika dhe Evropa!

“Ky event i madh kulturor deshmon emrin e madh qe ka krijuar ansambli jone jo vetem ne Maqedonin e veriut por edhe pertej kufijve shteterornë! Do mundohemi qe te shpalosim traditen tone komplet ate qe eshte vecori e jona kombetare nga kostumet instrumentet vallet kenget rritet adete e lojrat popullore”, deklaron për Flaka, Zani Memedi kryetar i SHKA “Jahi Hasani”.

Pjesemarrjen në kete event nderkombetar e kane mbeshtetur Ministria e Kultures dhe Komuna e Gostivarit. Flaka

Desk
By Desk August 3, 2019 10:26