Shkarkimi i Dimovës mbahet në sekret

Desk
By Desk October 28, 2020 21:01

Shkarkimi i Dimovës mbahet në sekret

Qeveria vendosi të kërkojë shkarkimin e Lidija Dimova, por pas tetë ditësh kërkesa ende nuk ka arritur në Bord drejtues, përcjell FLAKA.

“Është në procedurë dhe do t’i dërgohet Bordit të Drejtorëve”, përgjigjet shkurt Qeveria për TV24.

Por kush duhet ta marrë këtë kërkesë dhe kush do të vendosë nëse do të shkarkojë drejtoreshën e Agjencisë Kombëtare të Programeve Arsimore Evropiane? Agjencia fsheh emrat e pesë anëtarëve që do të marrin vendimin. Ata nuk janë në faqen e internetit ku janë shkruar të gjithë punonjësit dhe kontaktet e tyre.

Shërbimi i PR nuk kishte një përgjigje se pse këta punonjës nuk zgjidhen dhe shkarkohen nga Qeveria, dhe janë kompetentë të vendosin për pozicionin e personit të parë në AK. Dimova nuk u përgjigj pse u hoqën nga publiku. Përgjigjen e morëm sot nga Qeveria. Teuta Dashi Murtezi dhe Natalija Kizevska nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, Sanja Mançeva dhe Angela Shahpaska nga Ministria e Financave dhe Tomislav Andonovski nga AMC janë anëtarët që do të marrin vendimin nëse Dimova nuk do të jetë më drejtoreshë e AK.

Karrigia e saj tronditet nga skandalet që lidhen me paratë evropiane të shpenzuara për programe arsimore. Nuk është vetëm çështja “Parukeria”, Prokurori Publik i Maqedonisë në 24 analiza dje zbuloi akte të tjera.

Burime nga hetimi tregojnë se këto 15 mijë euro kanë të bëjnë me udhëtimet.Përveç Dimovës, puna e Zoran Zlatkovskit, pronarit të parukerisë, është gjithashtu nën dyshim. Sipas informacionit tonë, nga 270 mijë euro që lidhen me projektet e Zlatkovskit, rreth 60 mijë euro shkuan në llogarinë e tregtisë së tij V.E.Z. trade. Pjesa tjetër miratohet, por nuk paguhet. FLAKA

Desk
By Desk October 28, 2020 21:01