Shkrijel: Mendojmë se është koha për 50-50, është koha për gra të forta dhe solidare!

Desk
By Desk March 3, 2020 21:57

Shkrijel: Mendojmë se është koha për 50-50, është koha për gra të forta dhe solidare!

Në “Open” në TV 24, Zëvendës Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Sanela Shkrijel theksoi se LSDM qëndron e vendosur për përfaqësim të barabartë të burrave dhe grave në zgjedhjet e 1 prillit, përcjell FLAKA.

“Ne mendojmë se është koha për 50-50, është koha që gratë e forta dhe të solidare të qëndrojnë prapa këtij koncepti dhe është koha për ndryshime rrënjësore në shoqërinë tonë. Në 2.5 vitet e kaluara unë mendoj se kemi treguar se mund të merren hapa të mëdhenj për të përmirësuar situatën me mundësi të barabarta për gratë dhe burrat “.

“Unë do të përmendja vetëm Ligjin e ri të Abortit, që do të thotë lirinë dhe autonominë e grave për të vendosur për organet e tyre, do të përmendja ratifikimin e Konventës së Stambollit dhe të gjitha shërbimet e reja që kemi hapur për të parandaluar dhe mbrojtur kundër të gjitha formave të dhunës ndaj grave. Do të përmendja Ligjin e ri për Parandalimin dhe Mbrojtjen e të gjitha Llojeve të Dhunës ndaj Grave, ndryshe nga e vetmja dhunë në familje e njohur ndonjëherë, Ligji i ri për Mbrojtjen dhe Parandalimin e Diskriminimit, zhvillimi i mëtejshëm i niveli lokal në mbrojtjen sociale që do të thotë investim i drejtpërdrejtë në ekonominë e kujdesit”, tha Zëvendësministrja Shkrijel. FLAKA

Desk
By Desk March 3, 2020 21:57