Shoferi i parë i makinave ishte femër, ja çfarë makine e voziti

Shoferi i parë i makinave ishte femër, ja çfarë makine e voziti

Vetura e parë që njerëzit njohin ishte Ford Model T por jo shumë njerëz e dinë që Karl Benz e bëri veturën e parë funksionale. Nuk ishte veturë me katër rrota por me tre.

Gjëja më interesant për veturën e parë të Karl Benz ishte se një femër e voziti për herë të parë, duke u bërë kështu vozitësja e parë në histori.

Bertha Benz, gruaja e Karl Benz voziti veturën e tij pa leje për 106 kilometra. Kompania “Merecedes Benz” ka publikuar një video për të kujtuar këtë ngjarje që ndodhi  në vitin 1888.

Misioni i Bertha Benz ishte që të i tregonte se kjo ishte një shpikje e mrekullueshme dhe nëse do të vendoste në treg do të ishte një  sukses financiar.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 27 Gusht, 2018 22:46

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.