Shpiket fotokamera me rreze x

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka August 13, 2019 22:36

Shpiket fotokamera me rreze x

Fotografimi i atomeve, proteinave dhe viruseve me shpejtësi shumë të madhe tani është i mundur.

Në një kongres shkencor në Hamburg, një strukturë kërkimore paraqiti fotokamerën me rreze x.

Bëhet fjalë për një kamera që do të revolucionarizojë mënyrën se si do të studiohen materiet në nivelin atomik dhe molekular.

Zbatimi i këtij detektori unik të imazhit paraqet kulmin e mbi një dekade kërkimesh të kryera nga një konsorcium ndërkombëtar i koordinuar nga ”European Xfel”.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka August 13, 2019 22:36