Shqiptari i dekoruar me çmimin e meritës: Si komunikonim pa internet në mbarë botën

Shqiptari i dekoruar me çmimin e meritës: Si komunikonim pa internet në mbarë botën

Ka lindur më 6 nëntor të vitit 1946. Ekrem Sulejmani nga Kumanova në vitin 1961 në Radio Klubi të qytetit të tij të lindjes ka nisur mësimet e para të alfabetit të Murseut (telegrafia-radioamaterisëm), fillimet e para 180 viteve në Itali, Britani të Madhe, Gjermani dhe SHBA. Në vitin 1963 ai i nënshtrohet provimit për radioamater dhe pas kryerjes me sukses, aktivitetin e tij e vazhdo në ushtri në vitin 1966 në Maribor të Sllovenisë si telegrafist në Radiovod.

Në vitin 1971 ai në Gjermani fillon punë si elektrosarduar e më pas fillon atë si hobi edhe në Gjermani duke mbajtur lidhjet me kolegët e tij anë e mbanë botës, ndërkohë që fiton edhe vendin e 3 në botë duke u dekoruar kështu me ‘Certificat of merit’. Sulejmani si shqiptarë ka arritur këto merita ndërkohë që thotë se ka qenë një ndjenjë jashtëzakonisht e madhe dhe e veçantë që të bisedojë me shokë, kolegë dhe miq nëpër gjithë kontinentet e botës por pa internet.(koha.mk)

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 2 Dhjetor, 2019 22:23

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.