Shtabi i Përgjithshëm i Krizës ka përgatitur planin e veprimit

Desk
By Desk November 21, 2020 21:13

Shtabi i Përgjithshëm i Krizës ka përgatitur planin e veprimit

Takimi i Shtabit kryesore të krizës në QMK ka përfunduar, përcjell FLAKA.

Pas vendimit të djeshëm të Qeverisë për të shpallur gjendje krize në të gjithë territorin e vendit për një periudhë prej 30 ditësh, Shtabi i Përgjithshëm u thirr menjëherë nga drejtori i QMK Stojançe Angellov.

Siç u njoftua sot, seanca e veprimit u mbajt dhe seanca e dytë u miratua, dhe versioni bazë ka disa gjëra të rëndësishme.

“Ne do të punojmë ndoshta një rol dytësor në këtë situatë, i cili do të jetë shumë i rëndësishëm për publikun dhe ndërgjegjësimin e publikut në mënyrë që qytetarët të kuptojnë se kjo është një sëmundje e rrezikshme duke përfshirë përfaqësues të sektorit të OJQ-ve, i cili do të përcaktohet nga Këshilli i Qeverisë për bashkëpunim me organizata joqeveritare”, deklaroi për Sitel Angellov.

Angelov shton se ushtria do të ndihmojë Ministrinë e Brendshme, por gjithashtu do të ndihmojë objektet shëndetësore aty ku është më e nevojshme. Në këtë rast, kur deklarohet një gjendje krize, ushtria ka të drejtë të ndërmarrë veprime të caktuara në fushën e sigurisë.

“Plani i veprimit duhet të rishikohet nga komiteti drejtues përpara se të hyjë në fuqi”, tha Angellov. FLAKA

Desk
By Desk November 21, 2020 21:13