Shteti do të kursejë 4 milion euro nga pagat e zyrtarëve të cilët do të marrin pagë minimale

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 1, 2020 21:25

Shteti do të kursejë 4 milion euro nga pagat e zyrtarëve të cilët do të marrin pagë minimale

Me atë që zyrtarët do të marrin një pagë minimale prej 14.500 denarë për dy muaj, shteti do të kursejë 4 milion euro ose 2 milion euro çdo muaj, përcjell FLAKA.

Ministrja e Financave Nina Angellovska thotë se midis 250,000 dhe 300,000 € në muaj do të kursehen edhe më tej duke mos paguar pagat për anëtarët e këshillit, bordet e drejtorëve dhe bordet mbikëqyrëse, si dhe në komisione të ndryshme që janë të punësuar dhe paguar, dhe tarifa është një tarifë shtesë.

“Do të ketë edhe kursime shtesë me masën e zvogëlimit të kontratave për të drejtat e autorit me 50% që institucionet kanë kontraktuar për njerëzit që janë të punësuar dhe kanë të ardhura diku tjetër. Ekzistojnë edhe propozime të tjera lidhur me pagimin e tarifave të tjera, honorareve, por është e vështirë të thuhet se sa do të kursejnë, sepse këto para paguhen nga sende të ndryshme”, thotë Ministrja Angelovska.

Qeveria dje propozoi një grup të ri të masave ekonomike. Pagat e punonjësve të administratës publike nuk do të shkurtohen, por të gjithë zyrtarët shtetërorë, nga kreu i shtetit përmes kryeministrit, ministrat, drejtorët dhe kryetarët e komunave në pushtetin vendor, do të marrin një pagë minimale prej 14.500 denarë në dy muajt e ardhshëm. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 1, 2020 21:25