Shteti i së drejtës në rend të parë

Shteti i së drejtës në rend të parë

Sundimi i ligjit luan një rol kryesor në procesin e integrimit të vendit në BE, por në realitet ai ka një vend qendror në terren, tha ambasadori francez Christian Timoney, i cili vizitoi sot Kryetarin e ri të Gjykatës Kushtetuese Sali Murat, përcjell FLAKA.

Vizita e ambasadorit francez në Gjykatën Kushtetuese vjen pas një ndarjeje mes gjyqtarëve në një seancë që, me kërkesë të avokatit Elenko Milanov, vlerësoi kushtetutshmërinë e nenit 353 të Kodit Penal, i cili përcakton dënime të rënda për shpërdorim të tenderëve dhe dëm të madh që i është bërë buxhetit. Ky nen mbulon shumicën e rasteve të PSP-së.

Në seancë gjyqtarët Elena Gosheva dhe Jovan Josifovski argumentuan nëse zyrtari mund të jetë përgjegjës për prokurimin e vendosur nga një komision, duke thënë se dënimi me pesë vjet burg për veprën penale ishte vrasje. Osman Kadriu u përgjigj se kjo kërkonte që disa individë të dënoheshin me çdo kusht, dhe Darko Kostadinovski kërkoi shtyerje. Kryetari Sali Murat, nga ana tjetër, ka mbrojtur tezën se keqpërdorimi i fondeve të buxhetit është krimi më i madh në çdo vend. Seanca u shty dhe u planifikua për nesër.

Ministri e drejtësisë Renata Deskoska, ndërkohë, tha sot se kjo nuk është punë e Gjykatës Kushtetuese.

Funksionimi i shtetit të së drejtës është gjithashtu thelbësor në non-paparin e Francës, i cili propozon një ndryshim në metodologjinë e zgjerimit të BE-së. Metodologjia u përcillet Shteteve Anëtare, por edhe institucioneve në vendin tonë, të cilat duhet të japin mendimin e tyre. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 18 Nëntor, 2019 20:49

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.