Shteti nuk ka regjistër për të pastrehët

Shteti nuk ka regjistër për të pastrehët

Bota sot shënon Ditën ndërkombëtare të pastrehëve, përcjell FLAKA.

Maqedonia nuk ka regjistër të personave të pastrehë. Jozyrtarisht ka 300 të tillë në Maqedoni, por numri po rritet vazhdimisht.

Pra, vetëm në 3 vitet e fundit, 90 persona të pastrehë përdorin shërbimet e Kryqit të Kuq të Qytetit të Shkupit. Ndërsa temperaturat me ardhjen e dimrit bien, po kështu edhe problemet e këtij grupi qytetarësh, të cilët janë në rrugë ditë e natë, rritene dhe më shumë.

Hasan Ametovski është njëri nga qindra njerëz të pastrehë në Maqedoni. Më shumë se 20 vjet më parë, pasi kompania për të cilën ai punoi falimentoi, ai përfundoi në rrugë. Edhe pse nuk ka shtëpi me vite, Hasani nuk ka hequr dorë. Ai shet revista për 7 vjet dhe thotë se puna e tij po e ndihmon atë të risocializohet. Për shkak se nuk ka çati mbi kokë, shumicën e kohës e kalon te të tjerët, kështu që ai aktualisht është duke qëndruar përkohësisht te disa miq.

Para se Ametovski të fillonte shitjen e gazetave, ai ka qenë i refuzuae kur ka kërkuar punë. Ai shton se personave të pastrehë nuk u jepet një shans nga punëdhënësit, dhe shoqëria ende ka paragjykime për njerëzit në rrugë. FLAKA

BURIMI: TV Telma

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 10 Tetor, 2019 20:47

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.