Shtipjani i infektuar me koronavirus ka ikur nga izolimi shtëpiak

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 30, 2020 20:23

Shtipjani i infektuar me koronavirus ka ikur nga izolimi shtëpiak

Një qytetar nga Shtipi me simptoma të koronavirusit i cili u kthye nga Anglia gjysmë muaj më parë me pacientin e parë dhe më të ri nuk i ka respektuar masat e izolimit. Policia dhe epidemiologët nuk e gjetën atë në shtëpi disa ditë më parë, megjithëse ai kishte një vendim për mbikëqyrje të detyrueshme shëndetësore. Pasi e gjetën, atij i bëhet testi dhe nga ku është konfirmuar pozitiv me Covid 19. Prokuroria konfirmoi se po punonin për rastin, përcjell FLAKA.

“Së bashku me policinë jemi duke punuar për çështjen. Këto janë raste që përpunohen në një procedurë urgjente, pasi çështja të përfundojë ne do të bëjmë një urdhër ndëshkues”, thonë ata nga Prokuroria Themelore në Shtip.

Dje në Shtip u dyfishua numri i pacientëve me koronavirus me gjashtë raste të reja. Trembëdhjetë pacientë janë duke u trajtuar në shtëpi, dhe vetëm një njeri i moshës së mesme është shtruar në spital në Njësinë e Sëmundjeve Infektive në Shtip, e cila dje formoi grupin tretë.

“Për shkak të simptomave të etheve dhe kollës, pacienti ishte në repartin infektiv dy ditë para konfirmimit se ishte pozitiv për Covid 19. Gjendja mbetet e qëndrueshme dhe mbetet i shtruar në spital”, tha Alen Georgiev, Drejtor Klinik në Shtip.

Në Shtip tani ka tre grupime, i pari me vajzën katërvjeçare ka gjithsej 10, i dyti me çiftin dhe nipin që ishin për pushime në Kopaonik dhe i treti ka një person i cili ishte shtruar në spital për Sëmundjen Infektive dhe ka udhëtuar jashtë vendit. Epidemiologët kanë marrë 13 mteriale për testim deri në mesditën e sotme. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 30, 2020 20:23