Shtrenjtimi i energjisë elektrike e ka rritur shportën e konsumatorit për 300 denarë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 9, 2020 21:18

Shtrenjtimi i energjisë elektrike e ka rritur shportën e konsumatorit për 300 denarë

Energjia elektrike më e shtrenjtë ka rritur kostot e familjes. Në gusht, një familje kishte nevojë për 273 denarë më shumë për nevoja themelore krahasuar me korrikun. Gjithë shuma e rritur llogaritet për fatura, përcjell FLAKA.

Sipas llogaritjeve të bëra nga Federata e Sindikatave, të cilat i referohen konsumit minimal të një familje prej katër anëtarësh, në gusht ishin të nevojshme 10,780 denarë për fatura, kjo shumë për një kohë të gjatë nuk i kalonte 10,500 denarë.

Ka pasur protesta kundër energjisë elektrike më të shtrenjtë për një muaj të tërë. Këshilli nismëtar kundër rritjes së çmimit thotë se ata po përgatisin një taktikë të re, presioni tani do të drejtohet te deputetët.

Shporta e përgjithshme e konsumit në gusht arriti në 33,538 denarë. Nga këto para, gati 25,000 janë për ushqim dhe fatura. Të dhënat e fundit të publikuara për pagën mesatare nga statistikat janë për qershorin. Ajo arriti në 26,867 denarë ose më shumë se 100 euro janë të nevojshme për të përmbushur nevojat e familjes.

Një problem shtesë është kriza nga pandemia për shkak të së cilës njerëzit humbin punën e tyre çdo ditë. Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, nga shkurti në qershor, mbi 27,000 njerëz të rinj u shtuan në listën e të papunëve. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 9, 2020 21:18