Si borxhi i shtetit tejkaloi 100 miliardë denarë?

Si borxhi i shtetit tejkaloi 100 miliardë denarë?

Zvogëlimi i borxhit të shtetit nga ky këndvështrim doli të ishte një iluzion. Shifrat janë në kundërshtim me angazhimin që do të paguajmë më shumë sesa do të detyroheshim. Është e qartë se borxhi është duke u ristrukturuar nga afatshkurtër në afatgjatë. Në 13 muaj, borxhi i përgjithshëm i shtetit në bono dhe faturë u rrit me 110 milion euro dhe në fillim të gushtit tejkaloi 100 miliardë denarë, përcjell FLAKA.

Borxhi i shtetit, i shprehur në letra me vlerë, tejkaloi 100 miliardë denarë, sipas të dhënave zyrtare të publikuara rregullisht në faqen e saj të internetit nga Ministria e Financave.

Gjendja e fundit e borxhit të qeverisë, bonove të qeverisë dhe faturave është nga dita e enjte, 7 gusht. Struktura e borxhit ka fatura dhe obligacione 12-mujore me maturim 2,3,5, 10, 15 dhe 30 vjet. Këto janë instrumente financiare që Ministria e Financave, me autorizim nga Qeveria, huamarrjet në tregun e brendshëm të parave dhe huadhënësit më të mëdhenj janë bankat e biznesit vendas.

Gjendja që nga 7 gushti është 101.5 miliardë denarë, ose gjithsej 1,65 miliardë euro. Për krahasim, vitin e kaluar në fund të qershorit borxhi shtetëror në bono dhe faturë ishte 1.54 miliardë euro. Kjo do të thotë që gjatë një periudhe prej 13 muajsh borxhi i shtetit u rrit me 110 milion euro. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 14 Gusht, 2019 21:44

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

MARKETING