Si i amnistuari për të enjten e përgjakshme dhe punonjës i shërbimit sekret bashkuan forcat për të shantazhuar një biznesmen?

Redaksia
By Redaksia 5 Nëntor, 2021 21:44

Si i amnistuari për të enjten e përgjakshme dhe punonjës i shërbimit sekret bashkuan forcat për të shantazhuar një biznesmen?

Dy zhvatës, mes tyre edhe një punonjës i Agjencisë së Sigurisë Kombëtare, u arrestuan dy ditë më parë, përcjell FLAKA.

Të arrestuarit kanë kërkuar 75 mijë euro për të parandaluar një hetim inekzistent ndaj pronarit të një kompanie ndërtimore nga Manastiri.

Që nga viti i kaluar, Mihail Mlladenovski i është afruar biznesmenit duke thënë se ai po aq i informuar ka dijeni për hetimin ndaj kompanisë.

Mlladenovski ka pohuar se Prokuroria Themelore për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit ka iniciuar hetime kundër tij. Mlladenovski edhe më herët ka pasur lidhje me prokurorinë për krim të organizuar, por si i akuzuar për të enjten e përgjakshme dhe më pas është amnistuar së bashku me deputetët e VMRO-DPMNE-së dhe organizatorët e protestës.

Konfirmimi i hetimit ishte një farë William Seckl – një punonjës i Agjencisë Kombëtare të Sigurisë që luante një oficer të inteligjencës financiare përballë ndërtuesit të shantazhuar.

Ai pretendoi se ishte hetues në prokurori. Të shantazhuarit iu kërkuan para për të parandaluar një hetim që “ekzistonte” vetëm në letër. I dyshuari i parë ka bërë një dokument për hetimin e rremë.

Urdhri me përmbajtje të rreme që i ka treguar të dëmtuarit për ta siguruar për vërtetësinë e pretendimeve të tij është krijuar nga i dyshuari në kompjuterin e tij, i cili e ka lajthyer të dëmtuarin”, pohon prokuroria.

Ndërtuesi ka denoncuar rastin në polici, prokuroria e Shkupit ka hapur hetim dhe shantazhuesi ka kërkuar nga zhvatësit që të “paguajnë” me këste.

Kësti i parë prej 5000 eurosh është dhënë në një restorant në Karposh dy ditë më parë kur u arrestua Mlladenovski.

Ai dyshohet për zhvatje dhe i është caktuar masa e ndalimit për 8 ditë, punonjësi i ANB-së është akuzuar për paraqitje të rreme dhe i është konfiskuar pasaporta.

Agjencia e Sigurisë Kombëtare në një deklaratë për MPB-në ka zgjedhur që të mohojë akuzat e ndryshme të publikuara në media dhe rrjete sociale.

ANB pretendon se gjatë hetimeve nuk është gjetur asgjë e diskutueshme, megjithëse William Sekl është i punësuar në agjencinë që është ende në rrethin e Ministrisë së Brendshme.

“Agjencia ofroi qasje dhe pasqyrë në të gjitha të dhënat e kërkuara nga Gjykata në një procedurë paraprake dhe në mënyrë të padiskutueshme u konstatua se nuk ka të dhëna apo dokumente që mund të tregojnë ndonjë përfshirje të punonjësve të ANB-së në këtë rast”, tha ANB.

Agjencia mohon gjithashtu publikimet e shumta dhe lajmet e rreme në rrjetet sociale dhe portale për rolin e të arrestuarve në aktivitete të tjera të ANB-së. Ata konfirmojnë se në punën e tyre agjentët në kërkim të informacionit takojnë edhe individë me prejardhje kriminale, ekstremiste dhe terroriste, për të cilat bëhen materiale zyrtare.

Por ANB-ja pretendon se akuzat e personave të tillë duhet të pranohen me kujdes dhe të përcaktohet besueshmëria e tyre dhe kjo nuk ndodhi dje kur u publikua informacioni. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 5 Nëntor, 2021 21:44